Véleményünk a Planet Romeo ismerkedő oldalról – közösség és csevegés meleg, biszexuális, valamint transznemű férfiaknak

Utolsó frissítés:

A Planet Romeo előnyei és hátrányai

Előnyök:

 • Sok hasznos, ingyenes elérhető funkció
 • Részletes profilbeállítások
 • Modern, praktikus dizájn, mind a netes, mind a mobilalkalmazásban
 • Közösségépítési funkciók, például csoportokhoz való csatlakozás lehetősége
 • Azonnal láthatod, hogy kik látogatták meg a profilodat

Hátrányok:

 • A sok funkció miatt nem a legegyszerűbb kezelni
 • Bizonyos tartalmakat nem érhetünk el ingyenes felhasználóként, ami alapjába véve nem probléma, de amikor egyes felhasználók profilképe is az elérhetetlen tartalmakhoz tartozik, az már igen
 • Nem kell külön aktiválni az új profilokat
 • Nincs magyar nyelvű menü (legalábbis egyelőre)
 • Prémium vásárlása nélkül elég sok a reklám

Véleményünk a Planet Romeo-ról, összesítve

Úgy találtuk, hogy a Planet Romeo egy felhasználóbarát ismerkedő platform, sok hasznos funkcióval és meggyőző, hasznos prémium szolgáltatásokkal.

Egyik legnagyobb előnye, hogy az alkalmazás és a webes felület legfontosabb szolgáltatásai, a csevegés, a csoportokhoz való csatlakozás és a Radar funkció, már a regisztráció után egyből elérhetőek, még az ingyenes felhasználók számára is.

A prémium szolgáltatások sincsenek túlárazva, de ami talán még fontosabb, hogy a felület tökéletesen használható, a Planet Romeo Plus nélkül is. A reklámmentes élményért, a felnőtt tartalmakért, valamint az inkognitó módért pedig tényleg megéri az árát a prémium is.

A Planet Romeo egy befogadó és diverz közösséget hozott létre. Alkalmazásaik és webes felületük használata könnyen megtanulható és sokoldalú, nem meglepő tehát, hogy az egyik legnépszerűbb férfiaknak szóló társkereső oldal ma Európában.

A célközönség

A Planet Romeo egy olyan nemzetközi internetes ismerkedő fórum, ahol 18 év feletti meleg, biszexuális és transznemű férfiak ismerkedhetnek hasonló beállítottságú emberekkel.

Jelenleg több mint 2 millió felhasználója van világszerte, Magyarországon több mint 30 ezren használják. Az eredetileg német nyelvű oldalt mostanra 22 nyelvre fordították le, de ez a szám folyamatosan bővül.

 A Planet Romeo 2011-től Magyarországon is elérhető.A platform nem csupán társkeresőként, de egy befogadó közösségi oldalként is funkcionál, ahol különböző csoportokba jelentkezhetünk személyes érdeklődésünk alapján.

Ingyenesen elérhető és fizetős szolgáltatások

A Planet Rome-ra való regisztráció ingyenes. Alapadataink megadása után csak meg kell erősítenünk az e-mail címünket és máris hozzáférünk az összes ingyenesen elérhető funkcióhoz.

Az ingyenes funkciók közé tartoznak:

 • Az azonnali üzenetküldés lehetősége, ahol képeket is válthatunk
 • A különböző csoportokhoz való csatlakozás
 • A Radar funkció, amellyel a közelünkben található emberek profiljait tekinthetjük meg.
 • Részletes szűrő a megfelelő partner kiválasztásához, életkor, magasság, testsúly és egyéb paraméterek alapján
 • Valamint láthatjuk, hogy ki látogatta meg a mi profilunkat, valamint azt, hogy mit reagált rá.

A Planet Romeo Plus, prémium szolgáltatás előnyei:

 • Az oldalon megjelenő reklámok eltüntetése
 • 1 nap helyett 7 napra visszamenőleg láthatjuk, hogy kik tekintették meg a profilunkat
 • Hozzáférhetünk az intimebb képekhez is (ezek az ingyenes felhasználók előtt rejtve vannak)
 • Elrejthetjük oldalon történő aktivitásunkat az inkognitó móddal
 • Elmenthetjük kedvenc szűrőinket

Árak

A Planet Romeo Plusz szolgáltatásokat havidíjas alapon oldhatjuk fel. Egy hónapos, három hónapos és egy éves előfizetésekre van lehetőség, kizárólag bankkártyás fizetéssel. Az előfizetés csak egy felhasználói fiókra vonatkozik és nem átruházható.

Előfizetés típusaHavi árTeljes ár
1 hónapos2080 Ft2080 Ft
3 hónapos1385 Ft4155 Ft
1 éves1038 Ft12455 Ft

Az előfizetésről

A Plusz szolgáltatásra való előfizetési lehetőségek közül az 1 éves előfizetés az, amely leginkább megéri. Ha csak ki szeretnéd próbálni a funkciókat természetesen az 1 hónapos opció is bőven elegendő.

Amennyiben hosszú távon kívánod élvezni a prémium által nyújtotta előnyöket, akkor az 1 éves előfizetéssel 50%-kal kevesebbet kell fizetned havi bontásban, az 1 hónapos tarifához képest.

A platform azonban ingyen is megfelelően használható, főleg, ha nem zavarnak a reklámok.

Regisztráció

A Planet Romeo-ra eléggé egyszerű regisztrálni. A folyamat mindössze 5 percet vesz igénybe.

 1. Látogass el a www.planetromeo.com oldalra, majd válaszd ki a „Join us for free” opciót.
 2. Válaszd ki profilod nevét, ez az ami alatt szerepelni fogsz az oldalon.
 3. Add meg születésnapod dátumát (ez ahhoz is fontos, hogy megerősítsd azt, hogy 18 év feletti vagy).
 4. Meg kell adnod tartózkodási helyedet (ezt később meg is változtathatod, de alapvetően a Radar funkció eléréséhez szükséges).
 5. Add meg érvényes e-mail címedet és válassz jelszavat.
 6. A regisztrációs feltételek elfogadása után egy megerősítő e-mailt fogsz kapni az általad megadott e-mail címre.
 7. Az e-mail aktiválása után be is léphetsz a megadott adataiddal, már csak egy profilképet kell feltöltened és kész is vagy!

Ezek a lépések hasonlóan érvényesek a mobilalkalmazáson belüli regisztrációra is.

Felhasználói élmény a webes felületen és a mobil applikáción

A Planet Romeo-ról kialakult véleményünk formálása során szemügyre vettük mind a webes felületüket, mind a platformhoz tartozó mobilapplikációt.

A weboldal a „Discover” nevű kezdőlappal fogad, ami a közelben lévő embereket, a népszerű csoportokat, valamint az újonnan regisztrált felhasználókat mutatja. Az oldal ezen felül is sok egyéb, hasznos funkcióval rendelkezik.

Lehetőségünk van felhasználók profiljainak értékelésére, kommentálhatjuk a számunkra érdekes témákat és bejegyzéseket a csoportjainkban, valamint megnézhetjük a közelünkben elérhető embereket is a Radar funkcióval.

A Planet Romeo mobilapplikációja is ugyanolyan jól felszerelt, mint a weboldal, csak egy sokkal kompaktabb formában. Az alkalmazás elérhető iOS és Android operációs rendszert futtató telefonokra is.

Kommunikáció az alkalmazáson belül

A Planet Romeo platformon regisztráció után már egyből chatelhetünk. Ehhez nem kell matchelnünk kiszemeltünkkel, de még csak prémiumot sem kell vásárolnunk. Szabadon böngészhetünk az összes elérhető felhasználó között és bárkinek küldhetünk üzenetet.

Üzenetküldés közben lehetőségünk van képeket csatolni a beszélgetéshez, de akár a lokációnkat is megoszthatjuk beszélgetőpartnerünkkel. Ezen felül lehetőségünk van teljes albumokat is megosztani a chaten keresztül, a „QuickShare” funkcióval.

A „QuickShare” funkcióval olyan albumokat oszthatunk meg csevegőpartnereinkkel, amik csak az ő számukra és csak korlátozott ideig hozzáférhetőek. A „QuickShare” kérelmeink és megosztásaink száma azonban korlátozott az ingyenes verzióban.

A hagyományos üzenetváltáson túl különböző csoportokba is írhatunk bejegyzéseket, sőt megoszthatunk képeket is. Vannak minden felhasználó által hozzáférhető, nyílt csoportok, de vannak exkluzívabb, privát közösségek is az oldalon.

GY.I.K.

Hogyan tudom visszaállítani a jelszavamat?

A „Profile” menüpont alatt a az „Account” gombra kattintva „Password” feliratra való kattintás után adhatsz meg új jelszót, amit aztán meg is kell erősítened.

Hogyan tudom deaktiválni a profilomat?

A profilodat egyelőre csak a webes felületről tudod deaktiválni, erre az alkalmazásokban még nincs lehetőség.

Profilod felfüggesztéséhez navigálj a www.planetromeo.com-ra, majd a Profilodra kattintva az „Edit Profile” alatt az „Account” menüpontban kattints kétszer a „Deactivate” gombra.

Fontos információ, hogy a 12 hónapig, vagy annál tovább felfüggesztett ingyenes profilokat a rendszer automatikusan törli. A prémium felhasználók nem kerülnek végleges törlésre.

Hogyan tudom törölni a profilomat?

A profilod törlését nemcsak a webes felületről, hanem az alkalmazásokon belül is megteheted.

Ehhez navigálj az „Edit Profile” gombhoz a profilodra kattintva, majd az „Account” felirat alatt válaszd ki a „Delete Profile” menüpontot. Meg kell adnod a jelszavadat, hogy felhasználói fiókod véglegesen törlésre kerüljön.

Az ilyen módon törölt profilok visszaállítására nincs lehetőség. Az összes információd, prémium előfizetésed, valamint képeid is véglegesen törlésre kerülnek.

Mit tehetek, ha valaki az én képeimet használja?

Ha valaki visszaél az általad feltöltött tartalmakkal, mindenképpen fordulj az ügyfélszolgálathoz! Egy új képpel kell bizonyítanod, hogy valóban te szerepelsz a képen/képeken és ők máris intézkednek.

A cég adatai

Székhely 1. (Németország): Köthener Str. 4., 10963, Berlin

Székhely 2. (Hollandia): De Ruyterkade 7, 1013, Amszterdam

Weboldal: www.planetromeo.com

Alapítók: Jens Schmidt és Manuel Abraham

Kattints ide még több randi oldal véleményért!