Facebook Dating – társkeresés a világ legnépszerűbb közösségi oldalán

Utolsó frissítés:

A Facebook a világ legnagyobb közösségi oldala. A Facebook Dating egy olyan társkereső platform, ami a hivatalos Facebook mobilalkalmazáson keresztül elérhető.

A közösségi oldal 2020-ban tette elérhetővé randi alkalmazását a nagyvilágban. A szolgaáltás jelenleg elérhető Amerikában, Kanadában, Mexikóban, Brazíliában, Argentínában, Peruban, Chilében, Kolumbiában, Thaiföldön, Vietnamban, Laoszban, Malajziában, Szingapúrban, a Fülöp-szigeteken és számos európai országban.

Vajon a platform hihetetlen népszerűsége elég a sikeréhez? Képes lesz felvenni a versenyt a legjobb társkereső oldalakkal Magyarországon?

Ez még a jövő zenéje. Ebben a cikkben a Facebook Datingről alkotott véleményünket olvashatod, spekulációk nélkül, tényszerűen.

Előnyök és hátrányok

Előnyök:

 • Teljesen ingyenes
 • Részletes profilt hozhatunk létre
 • Gyors és konnyű felirakozási folyamat
 • Profilunkat összekapcsolhatjuk Instagram fiókunkkal és egyéb Facebook szolgáltatásokkal
 • A Facebook Dating-en használt információink nem kerülnek megosztásra a fő Facebook oldalunkon
 • Könnyen használható és egyszerű felhasználói felület

Hátrányok:

 • Nincs asztali verzió
 • Facebook regisztrációt igényel
 • Csak 18 éves kor felett elérhető
 • Ismerőseid közeli ismerőseit is feldobhatja találatként
 • Limitált elérhetőség országtól főggően

Összefoglalva

A Facebook Dating egy olyan társkereső platform, amely a fő Facebook mobilapplikációk felületéről érhető el, így nem is kell hozzá külön alkalmazást letöltenünk.

Az alkalmazás össze funkciója ingyenesen hozzáférhető és még nem jelentettek be semmilyen fizetős szolgáltatást.

Egy jogos fenntartás az alkalmazással kapcsolatban az, hogy vajon mennyire biztonságos?

A Facebooknak korábban voltak már különböző botrányai azzal kapcsolatban, hogy felhasználóinak privát információit árusított. Jogos a kérdés tehát, hogy vajon a Facebook Dating biztonságosabb-e, mint a főoldal?

Ez idővel mindenképpen kiderül. Addig is, ha érdekel, hogy hogyan is fog kinézni a Facebook Dating, amikor Magyarországon is megjelenik, olvass tovább!

A felhasználókról

A Facebook 2004-es alapítása óta töretlenül növeli felhasználóinak számát. 2020 elején több mint 2.6 milliárd regisztrált profil volt az oldalon. A Facebook Dating alkalmazás egyelőre csak 20 országban elérhető, de az amerikai adatok alapján már közel 40 millió felhasználója van.

Mivel a világ vezető közösségi platformjáról elérhető társkereső felületről van szó, a felhasználóinak körében is folyamatos növekedés várható, főleg, ha megjelenik Európában is.

Annyi biztos, hogy a felhasználók kategorizálása sokkal körülményesebb lesz a Facebook Dating esetében, mint egyéb randi oldalakon, mivel nemcsak női és férfi nemek adhatóak meg regisztrációkor, hanem nonbináris, valamint transzszexuális opciók is elérhetőek.

Ingyenes és fizetős funkciók

A Facebook Dating 2020-as indulása óta teljesen ingyenes, még nem jelentettek be fizetős funkciókat.

Ingyenes funkciók:

 • Ingyenesen regisztrálhatsz egy fiókot, fő Facebook profilodtól elkülönítve
 • Kölcsönös szimpátia alapján üzeneteket küldhetsz más felhasználóknak (a Facebook Dating felületén csak szöveges üzenetek válthatóak)
 • Láthatod az embereket, akik ugyanazon a Facebook eseményen vesznek részt, mint te
 • Az alkalmazás nem ajánl fel találatokat az ismerőseid közül, ismerőseid ismerősei közül azonban már igen
 • „Secret Crush” funkció, mellyel bejelölhetjük a titkos kiszemeltjeinket, akik csak akkor értesülnek erről, ha ők is jelölnek minket
 • Részletes keresőt használhatunk a találatok szűrésére
 • 100 km-en belül elérhető emberekkel ismerkedhetünk

Fizetős funkciók:

 • A Facebook Dating jelenleg teljesen ingyenes, nincsenek fizetős funkciók

Árak

A Facebook Dating jelenleg teljesen ingyenes. Minden szolgáltatás és funkció elérhető a mobilalkalmazásban, prémium vásárlása, vagy egyéb fizetős szolgáltatás igénybevétele nélkül.

Lesznek fizetős szolgáltatások a Facebook Datingen?

Erről egyelőre nincs információnk. A Facebook eddig nem jelentett be semmilyen prémium előfizetési lehetőséget, vagy másmilyen jellegű fizetős szolgáltatást a platformon.

A Facebook Dating jelenleg csak kiválasztott országokban elérhető, így lehetséges, hogy a teljes megjelenése után fizetős szolgáltatásokat is implementálni fognak. A teljes megjelenés 2021-ben várható.

Regisztráció

A regisztráció a Facebook Datingre teljesen ingyenes, de szükségünk van hozzá egy Facebook vagy Instagram fiókra, valamint a legfrissebb Facebook mobilalkalmazásra.

 1. Ha nincs Facebook fiókunk regisztrálnunk kell az oldalra. Ehhez meg kell adnunk nevünket, tartózkodási helyünket, életkorunkat, valamint egy valódi e-mail címet.
 2. Egy Instagram fiókot is használhatunk a regisztrációhoz, de a Facebook mobilalkalmazásra mindenképpen szükségünk lesz.
 3. A platform lehetőséget ad adataink egy részének importálására is fő Facebook profilunkról. Ehhez természetesen először a Facebook profilunkat kell kitöltenünk, amit regisztráció után egyből meg is tehetünk. Megadhatjuk végzettségünket, jelenlegi állásunkat és egyéb személyes adatokat is, mint például kedvenc könyveink, filmjeink vagy éppen sorozataink. A Facebook Dating képes a Facebook profilunkon szereplő képek importálására is, így megkönnyítve profilunk létrehozását.
 4. A Facebook Dating profilunkat azonban ennél jobban is testre szabhatjuk. Az alapvető információinkon kívül kényesebb témákat is bejelölhetünk, például szexuális orientációnkat. A platformon lehetőségünk van 20 személyes kérdés megválaszolására is, mellyel találati esélyünket növelhetjük.
 5. Az alkalmazásban megadhatjuk azt is, hogy milyen partnert keresünk. Habár a Facebook Dating érdeklődési körünk és személyiségünk alapján könnyen talál számunkra ideális partnereket, ez az extra lépés még pontosabb találatokat eredményezhet.
 6. Az alkalmazás képes automatikus javaslatokat tenni profilképeiddel kapcsolatban. Egyszerűen beállíthatod az applikáció által legjobbnak ítélt Facebook vagy Instagram képeidet, vagy kiválaszthatod saját kezűleg is őket. Természetesen új képek feltöltésére is van lehetőséged.

A felhasználói élmény

A Facebook Dating felhasználói felülete modern, sokoldalú, könnyen kezelhető és ami még fontosabb: ismerős. Ha tisztában vagy a Facebook működésével a randi alkalmazás kezelése sem fog gondot okozni.

A népszerű társkeresőkhöz hasonlóan itt is profilok alapján ismerkedhetünk, de ezúttal nem jobbra és balra húzással, hanem csak simán „kedvelésekkel”. Üzeneteket csak azok tudnak váltani egymással, akik kölcsönösen kedvelték egymás profilját.

Kommunikáció a felhasználók között

A Facebook Dating a Messengertől teljesen különálló üzenetküldő szolgáltatással rendelkezik. Jelenleg csak szöveges üzenetek küldése lehetséges a platformon.

A Facebook Dating felületén az intelligens keresőnek hála könnyen találhatunk hasonló érdeklődésű embereket.

Mivel az alkalmazás kapcsolódik a Facebook-hoz így láthatjuk, hogy kik érdeklődtek hasonló események után, mint mi, vagy kik tartoznak egy csoportba velünk a főoldalon.

Habár a Facebook Dating biztonsági okokból csak szöveges üzenetek küldésére alkalmas, az alkalmazáson keresztül könnyedén továbbvihetjük a beszélgetést a Facebook Messenger-re, ahol nagyon sok kommunikációs lehetőséget kapunk.

GY.I.K.

Ki láthatja a profilomat a Facebook Datingen?

Csak másik Facebook Dating felhasználók. A profilod nem fog megjelenni a rendes facebook adatlapodon.

Mikor lesz elérhető a Facebook Dating Magyarországon?

A Facebook Dating jelenleg 20 országban elérhető. Az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában indult, de azóta (többek között) Argentínában, Bolíviában, Brazíliában, Chilében, Thaiföldön, Mexikóban és Vietnámban is megjelent.

Az Európai piacon 2020 végén tervezik elérhetővé tenni.

Hogyan tudom letölteni a mobilalkalmazást?

A Facebook Datinghez nem tartozik külön mobilalkalmazás. A platform eléréséhez csak a legújabb Facebook mobilapplikáció kell.

A Facebook Dating ingyenes?

A Facebook Datingre ingyenesen regisztrálhatunk és egyelőre nincs tervben prémium előfizetés vagy egyéb fizetős funkció, így a platform jelenleg teljesen ingyenes.

Cégadatok

A Facebook Dating a Facebook márka alá tartozik, melyet Mark Zuckerberg alapított 2004-ben.

Weboldal: www.facebook.com/dating

Székhely: Hacker Way 1, Menlo Park, California, Amerikai Egyesült Államok

Kattints ide még több randi oldal véleményért!