OKCupid – Egy társkereső oldal, különleges felhasználói élménnyel

Utolsó frissítés:

Az OKCupid ismerkedő oldal Magyarország a világ egyik legnépszerűbb szexrandi és alkalmi randi oldala. Népszerűségét többek között modern és letisztult felhasználói felületének köszönheti, de funkcionalitásában sem utolsó.

Az OKCupid egy arany középutat képvisel, mivel egyszerre alkalmas alkalmi kapcsolatok felfedezésére és személyiségedhez, valamint igényeidhez igazodó algoritmusának segítségével akár hosszabb távú kapcsolatok keresésére is.

Az ideális jelöltek kiválasztását egyéni preferenciáink alapján határozza meg az alkalmazás, az üzenetküldés pedig csak kölcsönös szimpátia alapján lehetséges.

Ha kíváncsi vagy az OKCupid-ról alkotott véleményünkre, olvass tovább!

Előnyök és hátrányok

Előnyök:

 • Ingyenes regisztráció
 • Részletes kérdőív, hogy könnyebben találj párt
 • Ingyenes és korlátlan üzenetküldés
 • Minden felhasználó profilját megtekinthetjük, ingyenes felhasználóként is
 • Egyszerűen kezelhető és praktikus felhasználói felület

Hátrányok:

 • Csak előfizetéssel láthatjuk, hogy kik kedvelték profilunkat
 • Az üzenetküldéshez mindkét félnek kedvelnie kell a másik profilját
 • Az előfizetéseket automatikusan megújítják, így oda kell figyelnünk, hogy lemondjuk őket, ha már nem kívánjuk használni a prémium szolgáltatásokat
 • Magyarországon viszonylag kevés a felhasználó, főleg vidéken

Összefoglalás

Az OKCupid egy modern és haladó szellemű randi oldal, amely nemcsak a heteroszexuális közönséget akarja kiszolgálni, hanem helyt ad az LGBTQ tagjainak is.

Az oldalra történő regisztráció ingyenes, az üzenetküldési funkcióval egyetemben. A platform elérhető árú prémium előfizetéseket is kínál, azonban használata közben nem érezzük úgy, hogy csak előfizetéssel érhetünk el eredményeket az oldalon.

Az OKCupid platform modern és szerethető felületének, valamint gyors és egyszerűen kezelhető mobilapplikációinak hála az egyik piacvezető társkereső platform a világon, nem véletlenül.

A felhasználókról és a közösségről

Az OKCupid platform elsősorban a fiatalabb korosztályt szólítja meg modern és funkcionális felhasználói felületével, moderált áraival és liberális hozzáállásával az emberi kapcsolatokhoz.

A platform világszinten több mint 50 millió felhasználóval rendelkezik és átlagosan 50 ezer randit hoz össze hetente.

Az oldal felhasználóinak legnagyobb része a 25-től 34 évesig terjedő korosztályból kerül ki, de 18 éves kor felett bárki regisztrálhat rá, nemétől és szexuális beállítottságától függetlenül.

Ingyenes és fizetős szolgáltatások

Az OKCupid alkalmazás az egyik legkedvezőbb árú társkereső az előfizetői opciók terén. Úgy véljük azonban, hogy prémium vásárlása nélkül is megfelelően használható az oldal. Ebben a szekcióban az ingyenesen elérhető és a fizetős szolgáltatásokat mutatjuk be.

Ingyenes szolgáltatások:

 • Profil regisztráció, adatlap és kérdőív kitöltés
 • Üzenetküldés más felhasználóknak
 • Kedvencek elmentése
 • Részletes keresés
 • Hozzáférés más felhasználók profiljához (láthatjuk képeiket és adataikat)

Fizetős szolgáltatások:

 • Láthatjuk, hogy ki kedvelte profilunkat
 • A weboldalon, illetve a mobilapplikációban megjelenő reklámok elrejtése
 • Még részletesebb szűrők keresés közben
 • Üzeneteid első helyen jelennek meg kiszemeltednél
 • Megtekinthetjük, hogy miket válaszoltak a nyilvános fórumokon feltett kérdésekre beszélgetőpartnereink
 • Láthatjuk, hogy mikor olvasta el elküldött üzenetünket a címzett
 • Vásárolhatunk „Boostokat”, melyekkel magasabban rangsorolhatjuk a profilunkat, így több találatot és megtekintést szerezve

Árak

Az OKCupidon kétféle prémium előfizetés is van. Az alap „A-LIST” és a prémium „A-LIST”. Ezek árazása is különbözik, amiket a lenti táblázatokban is láthatunk.

Az alap „A-LIST” előfizetés:

Előfizetés időtartamaHavi árTeljes ár
1 hónap11 305 Ft11 305 Ft
3 hónap7535 Ft22 605 Ft
6 hónap5650 Ft33 900 Ft

A prémium „A-LIST” előfizetés:

Előfizetés időtartamaHavi árTeljes ár
1 hónap15 070 Ft15 070 Ft
3 hónap10 050 Ft30 150 Ft
6 hónap7535 Ft45 210 Ft

Ezen kívül profilunkra több megtekintést is szerezhetünk „Boost” vásárlásával. Ezek ára a következőképpen alakul:

Boostok1 darab áraTeljes ár
1 Boost3385 Ft3385 Ft
5 Boost2940 Ft14 700 Ft
10 Boost2450 Ft24 500 Ft

Az oldalon bank- és hitelkártyával, valamint PayPal-on keresztül is tudunk fizetni.

Érdemes prémiumot vásárolni?

Az oldal és a mobilalkalmazás tökéletesen használható ingyenes profillal is, de az „A-LIST” előfizetés előnyei valóban kecsegtetőek.

Habár az üzenetküldés ingyenes, csak olyanok tudnak egymással chatelni, akik kölcsönösen kedvelték egymás profilját. Azt pedig, hogy ki kedvelte a mi profilunkat, csak prémium vásárlásával láthatjuk.

Találati esélyeink növelésére tehát érdemes lehet prémiumot vásárolni, a prémium opciók között pedig hat különböző konstrukció található. Minél hosszabb távra fizetünk elő, annál kedvezőbb lesz a díjazásunk havi bontásban.

A legjobb ár/érték arányú ajánlatok a három és hat hónapos „A-LIST” előfizetések, de azt, hogy az alap vagy a prémium csomagot éri meg jobban magunknak kell eldöntenünk.

A prémium „A-LIST” csomagban elérhető napi egy Boost funkció jól hangzik, de nem biztos, hogy megéri az árkülönbséget. A Boost szolgáltatás ugyanis önmagában nem ad hozzá túl sokat profilunk sikerességéhez

Regisztrációs folyamat

Az OKCupidra való regisztráció körülbelül 8 percet vesz igénybe. A megújult felhasználói felülethez tartozik egy kérdőív is, amiben egyéni preferenciáinkat mérik fel, hogy pontosabb találataink legyenek válaszaink alapján.

 1. Látogass el az www.okcupid.com oldalra.
 2. A regisztrációhoz e-mail címünket, vagy Facebook bejelentkezésünket is használhatjuk. Amennyiben e-mail címünk mellett maradunk adatainkat manuálisan kell megadnunk. A Facebook-os bejelentkezés automatikusan importálja őket.
 3. A regisztráció után felhasználói fiókunkat nemcsak e-mail címünkön keresztül, hanem mobiltelefonszámunk csatolásával is meg kell erősítenünk. Ez az oldal egyik legfontosabb biztonsági funkciója, például a hamis profilok ellen.
 4. A regisztrációs folyamat részét képezi egy gyors kérdőív kitöltése is, ahol 15 kérdésre kell válaszolnunk.
 5. A kérdőív végeztével már el is kezdhetjük adatlapunk kitöltését!

Felhasználói élmény és a mobilapplikáció

A platform könnyen kezelhető, egyszerű és modern a webes felületen és a mobilapplikációkban is. A felület ízlésesen van összerakva, minden fontos funkciót egyszerűen elérhetünk a kezdőoldalról.

Az OKCupid elérhető iOS és Android alapú mobiltelefonokra is. A mobilapplikációk funkcionalitása megegyezik a webes alkalmazáséval.

A platformon kortól, nemtől, szexuális beállítottságtól, valamint vallási és etnikai hovatartozástól függetlenül is biztonságosan böngészhetünk. A közösség nyitott és befogadó, ahogy az az oldal reklámtartalmaiból is kiderül.

Kommunikációs lehetőségek a platformon

Az OKCupidon ingyenes felhasználói fiókkal is tudunk üzenetet küldeni. Ennek azonban előfeltétele, hogy mi kedveljük kiszemeltünk profilját, valamint ők is kedveljék a miénket. Ez a funkció garantálja, hogy ne legyen senki értelmetlen zaklatás áldozata.

Fényképek vagy videók küldésére nincs lehetőség, sem a prémium, sem az ingyenes felhasználóknak. A chatelés csak szöveges üzenetek küldésére és fogadására használható.

Ha a szokásosnál magasabb fokú biztonsági előírások ellenére is kellemetlenkedő emberekbe ütközünk a chatablakból közvetlenül lehetőségünk van őket letiltani, vagy akár jelenteni is.

GY.I.K.

Mennyibe kerül az OKCupid használata?

Az OKCupidra ingyenesen tudsz regisztrálni és az oldal alapvető funkcióit ingyenes profilról is elérheted. Lehetőséged van azonban két féle prémium előfizetés közül is válogatni.

Meg tudom változtatni a felhasználónevemet regisztráció után?

Felhasználónevedet a weboldalon és a mobilalkalmazásokban is meg tudod változtatni. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy a beállításokban a profil beállításoknál lévő kis ceruzára kattintasz.
Itt tudod módosítani adatlapodat, személyes adataidat, profilképedet és felhasználónevedet is beleértve.

Hogyan tudom törölni a profilomat?

A profilod törléséhez navigálj a beállítások oldalra, majd a „My Account” opció legalján kattints a linkre, ahol felfüggesztheted, vagy törölheted fiókodat.
A link követése után meg kell adnunk, hogy miért kívánjuk elhagyni az oldalt, majd meg kell erősítenünk személyazonosságunkat jelszavunkkal és készen is vagyunk.

Ingyenesen tudok üzeneteket küldeni az OKCupid-on?

Igen, az üzenetküldés a platformon teljesen ingyenes, de csak olyan felhasználók tudnak csevegni egymással, akik kedvelték egymás profilját.

Mi az a „Boost”?

A „Boost” egy olyan funkció, melynek segítségével hirdetheted a profilodat az oldalon, hogy több kedvelést szerezz. A funkció bekapcsolásával több felhasználó látja adatlapodat, így nagyobb eséllyel is találsz partnert az oldalon.

Hogyan láthatok mindenkit, aki kedveli a profilomat?

Csak akkor láthatod a személyeket, akik kedvelik profilodat, ha rendelkezel alap, vagy prémium „A-LIST” előfizetéssel.

Cégadatok

Weboldal: www.okcupid.com

Székhely: 129 W 29th Street, New York, Amerikai Egyesült Államok

CEO: Elie Seidman

E-mail cím: [email protected] Postacím: MTCH Technology Services Limited, 5 Harcourt Road, Dublin 2, D02 FW64, Írország

Kattints ide még több randi oldal véleményért!