hi5 – Társkeresés egy közösségi oldalon

Utolsó frissítés:

A hi5 az egyik legkorábbi randi oldal és közösségi média platform a világon, 2004-es megjelenésével. Sajnálatos módon a weboldal felhasználói felületét nem igazán modernizálták azóta sem.

Habár megjelenése és funkcionalitása mára már kissé elavult, az idősebbek körében továbbra is az egyik legsikeresebb társkereső oldal Magyarországon. Olvass tovább, ha meg szeretnéd tudni véleményünket a hi5 közösségi társkereső oldalról!

A platform előnyei és hátrányai

Előnyök:

 • Gyors és egyszerű regisztráció
 • Az üzenetküldés ingyenesen is elérhető
 • Egyszerűen felvehetjük barátainkkal és ismerőseinkkel a kapcsolatot
 • Frissíthetjük állapotunkat és megoszthatunk mind szöveges, mind kép tartalmakat is saját oldalunkon

Hátrányok:

 • Viszonylag sok a reklám, főleg a prémium szolgáltatásokkal kapcsolatban
 • Nincs részletes kereső, habár a találatok szűrhetőek
 • Eléggé elavult az oldal egész felhasználói felülete, kinézetben és funkcionalitásban is, a „háziállatok” vétele és eladása pedig nem ad semmilyen pluszt a szolgáltatáshoz
 • Manapság már elég kevesen használják
 • Nem a társkeresés az oldal fő profilja

Hi5 Registration page to sign up

Összefoglalva

A hi5 a 2000-es években hihetetlen népszerűségnek örvendett, több millió felhasználóval világszerte. Sajnos úgy tűnik, hogy az akkor modernnek és innovatívnak számító felületet több mint egy évtizede nem frissítették.

A platform egyik legjobb tulajdonsága, hogy felhasználói ingyenesen cseveghetnek egymással, valamint bejelölheted ismerőseidet és barátaidat is.

A „Pet” játék szintén egy letűnt kor mementója az oldalon, ami igen keveset tesz hozzá a weblap eredeti funkciójához, a barát és társkereséshez.

Kiknek szól az oldal?

A platform elsősorban nem társkeresésre lett kitalálva. A hi5 alapvetően egy közösségi média platformként lett létrehozva, 2004-ben. Számottevő befektetéseknek köszönhetően egy ideig (2009-2017) játék oldal volt, ennek egyik maradványa az oldalon található „Pets” játék is.

2017-ben 60 millió dollárért vásárolta meg a The Meet Group vállalat, ami ezután visszaállította az oldalt eredeti állapotába, így tehát megint közösségi oldalként funkcionál.

A hi5 összesen több mint 100 millió felhasználót számlál világszerte, azonban a napi felhasználóinak száma ennél jóval kisebb, mindössze 24 ezer fő. Ez amiatt van, mert az inaktív profilok nem kerülnek automatikusan törlésre.

Ingyenes és fizetős szolgáltatások

A hi5 főbb funkciói ingyenesen is elérhetőek, azonban, mint a legtöbb társkereső oldalon itt is találhatunk fizetős szolgáltatásokkal. Itt az ingyenes és fizetős funkciókat mutatjuk be.

Ingyenes funkciók:

 • Regisztráció és az adatlapunk kitöltése
 • Képek feltöltése
 • Üzenetküldés
 • Barátok és ismerősök hozzáadása

Fizetős funkciók:

 • A profilunkat megtekintők listája
 • Láthatjuk, hogy ki mondott „Igent” ránk a Meet Me felületen
 • Kapcsolatba léphetünk a legnépszerűbb felhasználókkal
 • Elsőként láthatjuk az újonnan regisztráltak profilját
 • Magasabb prioritásban részesülnek e-mailjeink az ügyfélszolgálat használatakor
 • Vásárolhatunk „Aranyat” az oldalon, amiből különböző „háziállatokat” vehetünk

Árak

A hi5 platform legtöbb szolgáltatása az ingyenes felhasználók számára is elérhető, azonban prémium funkciók feloldására is lehetőségünk van, havi előfizetéseken keresztül. Az előfizetések árait ebben a táblázatban láthatod:

Előfizetés hosszaHavidíjTeljes ár
1 hónap3590 Ft3590 Ft
3 hónap2295 Ft6880 Ft
6 hónap1790 Ft10 740 Ft

Az előfizetéseket a „Join Premium!” gombon keresztül érhetjük el. A vásárlás bankkártyával, illetve PayPal-on keresztül is lehetséges. Bankkártyák közül a Visa, MasterCard, Amex és Discover típusú kártyákat fogadják el.

A kiválasztott előfizetési opció teljes árát vonják le automatikusan, a csomagban foglalt (1, 3 vagy 6 hónapos) időközönként.

Ezen felül „Aranyat” is vásárolhatunk az oldalon, amit különböző „háziállatok” megvásárlására költhetünk el. Ezért viszont csak bankkártyával tudunk fizetni. Ezt, a „Pets” fülön, az „ARANY VÁSÁRLÁSA” gombra kattintva tehetjük meg.

A megvásárolt „Arany” mennyiségeÁr
25001790 Ft
10 0003590 Ft
25 0007100 Ft
75 00017 500 Ft
200 00035 500 Ft
400 00070 100 Ft

Az „Aranyat” csak „háziállatok” vásárlására költhetjük el, más funkciója nincs.

Mely prémium szolgáltatások érik meg a leginkább?

Az oldal legtöbb funkciója ingyenesen is elérhető, így nyugodtan használhatjuk ingyenes felhasználóként is.

Az „Arany” vásárlása és a „Pets” funkció nem tesz hozzá túl sokat a felhasználói élményhez, valamint a társkeresésben sem segít, így ezt nem ajánljuk.

Ha elnyerte tetszésedet az oldal és érdekelnek a prémium funkciók, a legjobb ár/érték arányú egyértelműen a hat hónapos előfizetés.

A regisztráció menete

A regisztráció nagyon egyszerű, maximum 3 percet vesz igénybe. Ha regisztrálni szeretnél az oldalra, csak pár egyszerű lépést kell követned:

 1. Látogass el a www.hi5.com oldalra.
 2. A kezdőlap regisztrációs felületén írd be alapadataidat és egy érvényes e-mail címet, majd válassz jelszót!
 3. A regisztráció után egy levelet fogsz kapni a megadott email címedre. Vagy az ebben található linkre kattintva, vagy pedig az e-mailben levő kód bemásolásával erősítheted meg a regisztrációdat.
 4. Ezek után már nincs is más dolgod, mint beállítani egy profilképet és máris hozzáférsz az oldalhoz!

A regisztráció befejezésével azonnal hozzá is kezdhetsz profilod kitöltéséhez. Megadhatod kedvenc zenéidet, filmjeidet, sorozataidat, könyveidet és még sok mást is, a „Profil szerkesztése” menüpont alatt.

Felhasználói élmény és mobil verzió

A felhasználói felület eléggé elavult és túl sok a fölösleges opció, valamint a magyar fordítás sem teljes, de az oldalon történő alapvető navigálásra elég.

A hi5 elérhető mobileszközünkön is, de csak Android platformra, egyelőre nincs iOS applikáció.

Az oldal kinézete és funkcionalitása nem éppen a legmodernebb, de a célnak megfelel. Nincs ez másképp a mobil verzió esetében sem.

Kommunikációs lehetőségek az oldalon

Az oldal alapvetően közösségi oldal, így nincs hiányában a tagok közötti kommunikációs lehetőségeknek.

A hi5-on ingyenes felhasználói fiókkal is tudunk üzeneteket küldeni, valamint hozzáadhatunk barátokat és ismerősöket is, akár a weboldalon, akár e-mail címük beírásával.

Az alapvető csevegés funkciókon kívül frissíthetjük státuszunkat profilunkon, valamint hangulatunkat is kifejezhetjük adatlapunkon.

A társkereső funkciókat pedig a „Meet Me” aloldalon találjuk, ahol számunkra releváns profilok közül választhatjuk ki melyek azok amik tetszenek és melyek, amik nem.

GY.I.K.

Hogyan tudom törölni a felhasználói fiókomat?

A főoldalon kattints a „Fiók” gombra, majd válaszd ki a „Beállítások” menüpontot. Az „Általános” fül legalján lévő gombra kattintva jelszavad megadása után törölheted felhasználói fiókodat.

Fontos, hogy a prémium szolgáltatásról fiókod törlése előtt iratkozz le, mivel a fiók megszüntetésétől függetlenül is kiszámlázzák, ha nem mondod le!

Mi az a „Pet” játék?

A „Pet” játék a weboldal egy korábbi verziójából megmaradt játék. A lényege az, hogy virtuális összegért vásárolhatsz magadnak „háziállatokat”.

Ezek a „háziállatok” más felhasználók profiljai, akik ki tudják váltani szabadságukat, azzal, hogy visszavásárolják saját magukat tőled. Egy profil értéke az alapján fog növekedni, hogy hányan vásárolták meg eddig.

Ehhez a játékhoz tartozik az „Arany” is, amit valódi pénzért is megvásárolhatsz az oldalon.

Le tudok tiltani felhasználókat?

Igen. Ehhez nem kell mást tenned, mint a felhasználó profiljára navigálnod, majd kiválasztanod a „Felhasználó blokkolása” gombot. Ezek után már nem fog tudni kapcsolatba lépni veled és üzenetet sem fogsz kapni tőle.

Cégadatok

A hi5 egy közösségi média platform, amit a The Meet Group Inc. alapított, San Francisco-ban 2004-ben.

Weboldal:  www.hi5.com

Székhely: 100 Union Square Drive, New hope, PA 18938, Amerikai Egyesült Államok

Kattints ide még több randi oldal véleményért!