iDates – mitől ingyenes egy „ingyenes” társkereső?

Utolsó frissítés:

Az iDates nemrég jelent meg a randi oldalak színterén. Manapság, ha a társkeresők piacára akarsz betörni egy alkalmazással, vagy webes felülettel, akkor az alapszolgáltatások már nem számítanak elegendőnek. Valami újat és egyedit kell mutatnod, hogy érvényesülhess.

A társkereső oldalak Magyarországon és világszinten is fénykorukat élik. Vajon képes olyan újdonságokkal szolgálni az iDates, hogy méltó legyen belépni ebbe a térbe? Fel tudja venni a versenyt a legnépszerűbb randi oldalakkal és alkalmazásokkal?

Olvasd el teljes iDates véleményünket, hogy megtudd!

Előnyök és hátrányok

Előnyök:

 • Mindössze pár kattintással lehet regisztrálni
 • Elérhető Android és iOS platformokon is
 • A regisztráció ingyenes
 • Az oldal, valamint a mobilalkalmazások magyar nyelven is elérhetőek
 • Gyors ismerkedés, kifejezetten előnyös az egyéjszakás kalandok kedvelőinek

Hátrányok.

 • Kevés funkció
 • Csak Facebook vagy Google fiókkal lehet regisztrálni
 • Nincs prémium előfizetés
 • Csak pénzért lehet üzeneteket küldeni
 • Alacsony fokú a biztonság és nagyon sok a hamis profil és bot
 • Nehéz hosszútávú kapcsolatot kialakítani rajta
 • Nincs automatikus párosítás („match”) funkció

attractive girl posing on idates landing page

Összefoglalva

Minden társkereső más célközönségnek szól, így más felhasználói igényekhez is igazodik. Az iDates-nek azonban egy új szereplőként kell érvényesülnie ezen a piacon. A platform még igencsak gyerekcipőben jár, úgyhogy nem meglepő, hogy van hová fejlődnie.

A felhasználói felület már a szolgáltatás 2020-as megjelenésekor is elavultnak számít az ingyenesen elérhető funkciók pedig erősen korlátozottak. A zsetonok vásárlására többféle fizetési módot is kapunk, azonban nincs lehetőségünk prémium előfizetést vásárolni.

A platform legjobb tulajdonsága, hogy a regisztráció ingyenes és meglepően egyszerű. Nem kell hozzá más, csak egy Google vagy Facebook felhasználói fiók.

Az oldal maga viszont mind funkcionalitásban, mind kinézetben elég szegényes. A könnyű regisztrációs folyamat egy másik számottevő hátránya, hogy szinte bárki regisztrálhat, így az iDates-en a szokásosnál több hamis profillal lehet találkozni.

A felhasználókról

Az iDates nevéből adódóan főleg randipartnerek kereséséhez ideális, de ettől függetlenül komolyabb kapcsolatot, vagy éppen barátokat is találhatunk a platformon.

A felhasználók között a nemek aránya körülbelül 50-50%-os megoszlású. A regisztráltak nagy része a 20 és 35 év közötti korosztályból kerül ki, de az idősebb korosztály tagjai közül is sokan használják a felületet.

Habár a felhasználói profilok nem túl részletesek, leírásunkba beilleszthetjük azt, hogy miért használjuk a platformot, így elkerülve a szándékainkkal kapcsolatos félreértéseket.

Ingyenes és fizetős funkciók

Az iDates ingyenesen elérhető szolgáltatásai nem terjednek ki az üzenetküldés funkcióra, így ezért minden alkalommal fizetnünk kell, de sajnos nincs prémium előfizetés. A fizetős funkciókat csak zsetonok vásárlásával érhetjük el, amiket darabár szerint kínálnak.

Ingyenesen elérhető funkciók:

 • Regisztráció és az adatlap kitöltése
 • Értesítések
 • Láthatjuk, hogy kik tekintették meg a profilunkat a „Látogatók” funkció segítségével
 • 100 zsetont kapunk regisztrációkor

Fizetős funkciók:

 • Üzeneteket és matricákat küldhetünk az oldalon
 • „Kedvelhetjük” más felhasználók adatlapját
 • Előbbre rangsorolhatjuk a saját profilunkat az adatlapok listájában

Árak

Az oldalon bizonyos funkciók (például az ajándék küldés, a csók, illetve a sima szöveges üzenetek küldéséhez) zsetonra van szükségünk. Jelenleg ilyen csomagokban tudunk zsetont vásárolni:

Zsetonok számaÁr
110 db500 Ft
280 db1000 Ft
720 db2500 Ft
1490 db5000 Ft
3080 db10 000 Ft

Az oldal többféle fizetési módot is felkínál. Fizethetünk bank- és hitelkártyával, ezek közül a MasterCard és a Visa típusúakat fogadja el a rendszer. PayPal és Google Pay platformokon keresztül, illetve Paysafe Card-dal is vásárolhatunk.

Megéri az árát?

Mivel az iDates oldalán minden elküldött üzenet 50 zsetonba kerül és regisztrációkor csak 100-at kapunk, így a szolgáltatás használatáért mindenképpen fizetnünk kell.

Szerencsére a zsetonok nem túl drágák és több lehetőségünk is van fizetni értük, az egyszerű bankkártyás megoldáson felül.

Amennyiben csak kipróbálnánk a platformot, 280 zsetonra mindössze 1000 forintért tehetünk szert. Ez elég lesz pár üzenet elküldéséhez.

A legjobb ár/érték aránnyal természetesen a legdrágább opció rendelkezik, de az 1490 darab zseton 5000 forintért ajánlatot is érdemes megfontolni.

Regisztráció

Az iDates regisztráció tényleg csak pár kattintás, maximum 3 percet vesz igénybe.

 1. Látogass el a www.idates.com–ra, majd válaszd ki, hogy Google, vagy Facebook bejelentkezési adataidat szeretnéd használni.
 2. A kiválasztott felhasználói fiókod adatai automatikusan átmásolódnak az iDates felületére, de profilod kitöltése ezzel még nem ért véget.
 3. Az iDates nem importálja profilképedet, így ezt utólag kell feltöltened. Ehhez kattints a jobb felső sarokban található „Adatlapom” menüpontra, majd töltsd fel a kívánt képeidet a „Fénykép hozzáadása” opció segítségével.
 4. Ezen kívül egyéb személyes információkat is megadhatsz a profilodon (például magasságodat), de ez nem kötelező.

Felhasználói élmény

Az iDates-re nagyon egyszerű regisztrálni, talán túlságosan is. Bejelentkezés után kiegészíthetjük profilunkat alapadatainkkal, valamint feltölthetünk magunkról képeket és máris indulhat a párkeresés!

A platform nem bővelkedik funkciókban. Az alapvető szolgáltatások közül az üzenetküldés, a profilunkat megtekintők adatlapjai, valamint a kedvencek felvétele érhető csak el. Nincsenek közösségek, nincs szimpátia alapján történő párba állítás, ellenben van egy szűrő funkció.

A szűrő is csak 3 paramétert tud azonban kezelni. Beállíthatjuk, hogy milyen nemű, milyen korú embereket keresünk és hol.

Az oldal magyar fordítása is hagy némi kívánnivalót maga után, de az alkalmazások és a webes felület egyszerűsége miatt a navigáció így sem fog problémát okozni.

Kommunikáció a felhasználók között

A felhasználók közötti kommunikációra csak a fizetős üzenetküldés szolgál. Ennek eléréséhez csak rá kell kattintanunk egy felhasználó profiljára, majd megnyomnunk az „Írj egy üzenetet” gombot. Ezután már kezdődhet is a chatelés!

Fontos, hogy tudjuk: minden elküldött üzenet 50 zsetonba kerül az oldalon, regisztrációkor pedig csupán 100 zsetont kapunk.

GY.I.K.

Hogyan vásárolhatok zsetonokat?

A mobilalkalmazásban csak a Google Play Áruházon, illetve az Apple Store-on keresztül lehet fizetni, így csak bankkártyás és PayPal-on keresztül történő fizetés elérhető.

A weboldalon már más a helyzet, Ott internetbankon keresztül, bankkártyával, valamint hitelkártyával is vásárolhatsz zsetonokat.

Ingyenesen is hozzájuthatok zsetonokhoz?

Jelenleg nincs más opció zsetonok beszerzésére, mint megvásárolni őket.

Hogyan tudom törölni a profilomat?

A profilodat nem tudod sem az alkalmazásban, sem a webes felületen törölni. Profilod törléséhez egy e-mailt kell írnod az ügyfélszolgálatnak a [email protected] címre. Felhasználóneved és e-mail címed megadása után a profilod törlésre kerül.

Van prémium előfizetés az iDates-en?

Jelenleg nincs. A platformon csak zsetonok vásárlása lehetséges. Ezeket üzenetek, ajándékok küldésére és egyéb funkciók használatára tudsz elkölteni.

A zsetonokat egyszeri fizetésen keresztül érheted el, így nem kell aggódnod amiatt, hogy havonta megterhelik a bankszámládat egy adott összeggel.

Miért nem tudok üzenetet küldeni?

Üzeneteket csak a platform fizetőeszköze; zsetonok felhasználásával küldhetsz. Minden üzenet 50 zsetonba kerül.

Mikor hozták létre az iDates-et?

Az iDates platformot 2020-ban hozta létre a Boranu Online B. V., Hollandiában.

Cégadatok

Weboldal: www.idates.com

Cégnév: Boranu Online B.V.

Székhely: Frans Erenstraat, 14/A, 5921VG Venlo, Hollandia

Kattints ide még több randi oldal véleményért!